Fotografi

Domicilfotos – Virksomhedens “ansigt udadtil”

Et godt domicilfoto handler om mere end at hejse flaget og gå ud og tage et billede af firmabygningen.

Gode billeder kræver planlægning, og det gælder også billedet af firmadomicilet.

 

Hvorfor er et godt domicilfoto vigtigt?

Gode domicilfotos bruges i mange sammenhænge, og er “must-have” -billeder for en virksomhed. Godt udført er de en væsentlig del af en virksomheds identitet, bl.a. fordi de bruges i mange sammenhænge. Lige fra hjemmeside til pressemeddelelser og firmabrochure. Det professionelle domicilfotos er virksomhedens “portræt” udadtil.

Hvad skal domicilfotos signalere?

Formålet med domicilfotos er at bygningen og indgangen til firmaet præsenterer sig fra sin allerbedste side. Ved at vælge kameravinkler og perspektiver med omhu kan man få bygningen til at fremstå ekstra imponerende på foto. 

Hvilken årstid er bedst til domicilfotos?

Domicilfotos skydes bedst forår eller sensommer, afhængig af om man ønsker et dagslysbillede eller et skumringsfoto. De mest stemningsfulde domicilfotos laves i sensommeren, hvor bladene endnu er på træerne og hvor det er begyndt så småt at blive lidt tidligere mørkt. Rigtig flot bliver det hvis billederne tages i “den blå time” hvor bygningen kan ses, men hvor indendørs belysningen også kan få lidt magt, og tilføje stemning og liv.

Tidspunket for optagelserne er afgørende!

Fotografens udfordring er at være på pletten på det helt rigtige tidspunkt, hvor den rette balance er til stede mellem lyset udendørs og indendørs. Da man jo ikke kan skrue op og ned for dagslyset, er man nødt til at være på pletten præcis når lyset udenfor er nået ned på den rette styrke, så det i forhold til belysningen inden døre hverken er for lyst eller for mørkt. 

Bygningens detaljer skal kunne ses, samtidig med at  indendørs lyset ikke må fremstå for kraftigt. . Den perfekte balance er som regel kun til stede i 5-10 minutter, og det er netop der billederne skal tages.

Hvad med himlen?

Domicilfotos bliver selvfølgelig  ekstra gode, hvis himlen tilføjer lidt karakter, i stedet for at være en ensartet blå flade. F.eks. i form af nogle flotte skyformationer eller farver. Altså endnu en ubekendt, som fotografen ikke er herre over. Der er flere forhold der skal spille sammen, før de perfekte fotos kan tages.

Billedbehandling

De fleste domicilfotos billedbehandles efterfølgende i større elller mindre omfang. Lysets og himlens farver kan intensiveres en anelse, smådetaljer kan repareres og perspektivet korrigeres så bygningens sider fremstår lodrette. En eventuel græsplæne kan pyntes lidt, eller et hul i asfalten lappes. God billedbehandling må ikke kunne ses, derfor er det vigtigt at gå for hårdt til værks i computeren, men klare så meget som muligt før selve optagelsen, og bruge billedbehandling til de sidste småting, der hjælper resultatet lidt på vej.  

 

Til venstre: Den rå optagelse,
Til højre: Det billedbehandlede foto, hvor indedørs lys, perspektiv og himmel er rettet til.

Hvad koster et domicilfoto?

Domicilfotos koster fra 3500 kr.excl. moms.